Så jädrans skönt

Då har de hänt en del sen sist ja skrev..


Förra måndagen den 16 va ja på arbetsintervju el ja träffade ett företag vilket resulterade i att jag skrev på ett anställningsavtal och i torsdags så sa ja upp mig från mitt nuvarande jobb.  Shit vilken nervös känsla att säga upp sig från sitt jobb man haft i 5år för att testa nått nytt.. men de känns så sjukt bra! Äntligen kommer jag slippa jobba natt och helger, jag kommer få vara hemma när övriga familjen och vänner är hemma och förhoppningsvis kommer ja även kunna ta hand om min hälsa och kropp.

Jag kommer få välja själv vad jag ska äta på dagarna och ja kommer definitivt att få röra på mig mera då jag kommer städa om dagarna och om de inte kommer göra så ja går ner i vikt (tillsammans med träning) och rätt kost ja då vettifan va man ska göra.

Så jag hoppas att detta år kommer bli bra, de har ju börjat bra i allafall nu gäller de bara att de flyter på i samma veva.

Helgen som var så va chrille iväg på 4 dagars kryssning med jobbet så de har varit jag och grabbarna hemma.. i torsdags hade vi filmmys då skolan ändå va stängd fredag så alla va hemma och kunde ta sovmorgon. Fredagen va vi och firade farmor som fyllde och där blev även Charlie kvar över natten så de blev bara mamma åh Thexas hemma den natten.. lördagen spenderade vi ihop med Hasse jag och Thexas tills Charlie kom hem vid 21.. åh söndagen kom pappan hem och vi besökte mormor och morfar...

Thexas råkade slänga en stor klossburk i huvudet på mig i lördags så är fortfarande jätte öm men de verkar inte synas nått.. på söndagen när vi va hos mormor och morfar så satt Thexas bredvid mormor och sa momo 😊❤ äntligen börjar de komma lite mer ord.

Men nu räknar man ner bara 12 arbetspass kvar tills man slutar 😊
/M


1 steg närmare

Då var man igång, 1års utmsning/förändring. Gick med i en grupp på fb som olga rönnberg har startat för att hjälpa tjejer/kvinnor att nå sina mål (va de nu kan vara) genom att vägleda inom träning, kost och mental hälsa. Den startade i måndags den 9/1 och kommer pågå till den 31/12. Hur de kommer se ut då de avgör man själv, hon ger verktygen för att kunna lyckas och man själv får se till att hitta (sitt) sätt att uppnå sina mål.


Så de första dagarna har handlat om mental hälsa och hur man ser sig själv nu och hur man kommer se sig själv när man lyckas. Väldigt nyttigt då man ser sig själv på ett annat sätt.. 

Jag själv måste fokusera mer på mig själv istället för alla runt omkring mig. Låta mig ha mina stunder när jag får tänka på mig och låta mig göra de jag måste/vill för att lyckas ta mig dit jag vill vara. Självklart går alltid barnen före men ibland måste man tänka på sig själv för att kunna lägga all energi på sina barn. För att orka hänga med i deras tempo  (dit kommer ja nog aldrig) men en bit är alltid nått då barn alltid är barn med någon speciell energi.

Mitt långsiktiga mål är att komma ner till 65kg men om de tar 1 eller 2 år de får tiden utvisa. Jag har delmålet och är glad om dessa klaras utan att jag tappar fokus helt. Men nu känner jag att jag har motivationen till att lyckas och jag har folk omkring mig som peppar och kommer med goda råd (är du inte en av dem va tyst)

Så i går gjorde jag mitt första träningspass (i hemmagymmet) för i år men absolut inte de sista. Idag gör sig träningsvärken påmind, jag gör bättre matval och försöker äta mindre men mer regelbundet. Detta är svårt för mig som kan gå hemma en dag utan att känna mig hungrig. Men ja försöker, varje framsteg är en bit på väg.

Jag kommer fortfarande unna mig saker absolut, inge förbud bara ett annat tänk. Och när jag väl inser det så har jag redan kommit långt, detta är inte någon diet utan en bättre plan för ett fortsatt bra liv!

Och med de sagt over and out 😉
God natt!
/M 


RSS 2.0