Bebis besiktning

I onsdags var det dags, då for familjen ner till Linköping till crocus där vi träffade en doktor som gjorde ultraljud på mig och kollade dels barnets kön, om de va friskt och massa saker (noggranna saker) som inte bm säger el tar reda på.. Så de vi fick veta var att de var en frisk, livlig och envis liten kille där inne (precis som sin storebror). jag som trodde på en flicka denna gång men så vart de inte.. :) 
 
Så nu fick vi problem, måste komma på ett namn som båda tycker, hitta tapeter då de inte va den färgen vi hade tittat på innan ;) Men vi slipper köpa en massa andra kläder och leksaker.. En del nytt kommer de alltid att bli men man behöver inte köpa allt nytt..
 
Så nu kan han få komma ut ;)
 
Idag var jag och floatade, första gången på länge som ja gjorde de och de va jätte skönt (i början) lillkillen sparkade på väldigt bra när ja låg där, efter en stund började ja känna av nacken då musklerna slappnar av samt att ja då blev lite yr och illamående.. När ja väl kom till jobbet så kom huvudvärken :( och inte nog med de fick E fika besök och då ökar automatiskt ljudnivån, mindre skönt med sprängande huvudvärk. Var med och fikade sen avvek ja in i vardagsrummet, nu ex antal timmar senare har huvudvärken släppt men ja har fortfarande ont i nacken..
 
Nu ska ja kolla kolla klart på dessertmästarna och sen är det idol och efter dr, ja då är de natti natti.. Nu ska ja även njuta av salta mandlar choklad, ostbågar och light Cola.. :)
/M

Förlossning = trauma + skräck

Usch, har en sån ångest över förlossningen, visst nu är de ändå exakt 4 månader kvar (i morgon) men jag har haft förlossningen i huvudet sen vi plussade i somras och de lixom äter upp en.. 

Bara de ta förlossningen då Charlie föddes, blev igångsatt vid kl 10 på fredag morgonen, vid 12.30 tog de vattnet sen kom förvärkarna igång och de va inte att leka med, använde mig av lustgas tills det att de gjorde för ont, bad om epudral och läkaren kom efter mycket om och men och satte in den, de visade sig att hon satt in den för sent då den inte funkade så fick fortsätta med lustgas till ca 22.30 då krystvärkarna kom igång då fick jag morfin.. Dock tyckte ja nu att de blev himmelriket mot förvärkarna men efter att ha hållit på i över en timme om inte mer kom läkaren in och så va de 7 sjuksystrar (De kommer jag ihåg) de virade lakarn ovanför magen som en drog i, en hängde på magen och så va de en på vardera benet och så satt de dit sugklockan... De ja minns så väl va att läkaren satte bedövning men insåg väl att de blev akut och kunde inte vänta så han klippte och så fick de ut Charlie.. Han va blå... De han ja se innan de va borta, de va borta länge kändes de som, värsta minutrarna i mitt liv. De ända jag ville veta var levde mitt barn?!?!? Och den där jävla läkaren ville inte svara på nått utan frågade bara om ja kände om moderkakan va på väg... 

Charlie började andas efter 7minuter de la honom i kuvös med respirator de första timmarna och Chrille fick följa med honom upp till avdelning 62c. Där låg jag själv och undrade hur såg mitt barn ut, hur mådde han, skulle han klara sig.. Eftersom de klippte och jag sprack lite så skulle jag sys men läkarn tyckte att de skulle göras på op så få va de bara vänta.. Kan ju säga att Charlie kom 00.46 och kl 8.00 kom jag in på op, de ville sätta bedövning men efter 5 stöten ner i benen när de missade så sövde de ner mig. Vid 12-13 snåret på lördagen när jag vaknat till liv efter op så fick jag äntligen träffa Charlie, världens finaste bebis, med blåmärke på huvudet efter sugklockan och med kanyl i navelsträngen med massa slangar va han de finaste jag sett.. 

Till råga på denna förlossning så fick vi ligga kvar i 12 dagar då Charlie hade fått i sig för mycket insulin sista timmarna från mig (läkarens misstag) och inte nog med det så fick han en infektion genom infarten i navelsträngen så vi blev kvar... Sj kunde jag knappt sitta jag va så öm efter op och så hade Charlie tryckt mot min svanskota när han skulle ut och denna smärta med att inye kunna sitta ordentligt hade jag i 4 månader. Jag kan fortfarande 4år senare känna av det när jag sitter för länge på hårda stolar.. 

Och med denna lilla redogörelse tror ni jag har rätt till kejsarsnitt?!?! För den skräck jag känner inför en vaginal förlossning äter upp mig!!
/M

Uppdatering

Sorry, det är inte alltför täta inlägg från min sida men känner inte för att tiden har funnits... Förra veckan så var jag på ett extra ul (i utbildningssyfte för mvc sköterskorna) så jag var testperson kan man säga, de riktade in sig på bebisens hjärta.. Och ja allt såg bra ut! Annars hade jag inte blivit tillfrågad, alla tyckte att man såg allt jätte bra på bebisen tills sista sköterskan skulle föra ul saken på magen då slog bebisen en frivolt oxh försvann ur bild. När de letade upp den igen så låg den med armarna för huvudet och bröstet så de inte gick att se så bra längre. Den tyckte väl att de buffat tillräckligt då... Nytt ul (vanlig koll) blir den 17/11.

Sen bokade jag och älsklingen in ett besök på crocus i Linköping där de gör tillväxtkontroll i 2D och 3D, vi valde 2D men då kollar de allt, kön (om man vill) vi vill så klart veta nu, hjärta, hjärnhalvorna, armar, ben ja allt... Ska bli kul, de roliga är att vi ska dit den 19/11 så får se om de säger samma sak om könet på bebisen. *längtar* 

Samma dag som ja va på ul så var älsklingen i Eskilstuna för att operera axeln, allt gick bra och den kommer bli 100% återställt men nu blir han hemma året ut. (Han klättrar redan på väggarna hemma) men så fort han kan börja röra lite på armen utan alltför mycket smärta så ska vi börja riva tapeter, garderob och golv i barnrummet. Sen blir de dags för tepetsering, golvläggning och de roligaste inredningen :) 
Allt måste ju bli klart innan bebisen tittat ut för efter de blir de att fortsätta med de övriga sakerna i huset (när tid och pengar finnes)

Idag så kom första snön, som la sig som ett vitt täcke på marken, och ett tungt lager på min bil som ja fick soppa av när ja skulle till jobbet. På sätt åh vis är de fint med snö, de blir ljusare, barnen kan va ute och leka mer än va som går nu, MEN så kommer de där med bylsa på sig massa kläder, skotta, soppa av bilen, mindre kul..

Har suttit med en massa papper i dag som ska in till försäkringskassan inför ledigheten jag ska ta ut innan bebisen kommer. Kommer jobba året ut på extrajobbet var tredje helg, så ska ja jobba januari ut på mitt fasta jobb. Ska försöka byta några dagar bara som känns jobbiga för kroppen redan nu, har två duschdagar i månaden åh de ställer till problem, så har 5 tillfällen som ja måste byta pass tills de att jag går hem. 

Oj va mycket de blev nu, hoppas någon orkar läsa :)
/M 
RSS 2.0