Ekonomi/barn

Ligger i soffan på jobbet, E har redan sagt god natt så fördriver tiden till nybyggarna, vet inte vad ja ska se efter det, kanske blir en tidig kväll i kväll :)

Tycker man läser var och varannan dag att folk runt om kring en el på Fb ;) blir med barn el har nyligen fått.
Ärligt talat, ja jag vill ha en till.. Vet väl däremot inte om de är läge för det nu när vi nyss har köpt hus.. Jag vet inte vad man landar på i mammapenning om man skulle bli gravid, klarar vi oss?!

Är de någon som vet om man kan räkna ut det någonstans, vad man får utifrån grundlönen.. Skulle vara bra att veta så man kan ev spara så man kan ge junior ett syskon nån gång :) 

/M 
Uppdatering

Rivning pågår, vi vill få ordning i garaget så man kan organisera upp saker. Jul och påsksaker på ett ställe och verktyg på ett annat och så vidare. Vi har köpt svarta förvaringshyllor på biltema som ska ställas mot en vägg så de blir snyggt och praktiskt förvaring för lådor och diverse annat. Vi har två sådanna hyllor redan men behöver två till så de blir att införskaffa nu i veckan så man kan fortsätta, för nu ser de ut som ett bombnedslag där ute :P
 
Chrille och jag skulle hjälpas åt med att slå bort de nuvarande hyllorna som satt på väggen, men han fick jourutryckning så jag fick själv slå bort dem. Ta ut lite agressioner samtidigt, haha, inte för att ja har några just nu men de hade varit perfekt annars. :) Bild kommer så klart när de blir klart :)
 
Har långledigt nu vilket är jätte skönt och behövligt... Gick av i fredags klockan 14 och går inte på fören nu på torsdag klockan 14 :) Första helgen på minst 5 veckor som jag är ledig vilket oxå är jätte skönt.. trots att chrille gick på jouren i torsdags så har vi hunnit med lite tid tillsammans, vi sliter ju inte ut varandra i allafall när vi jobbar som vi gör.. Nu har han lyckats fått två veckor på raken för han bytte bort en vecka som inte passade så han går inte av fören torsdag vecka 10. Yäy... för den helgen jobbar jag helhelg och helgen efter jobbar ja nätter men då har vi dagarna tillsammans. Helgen efter det (om 4 veckor) har vi ledig helg tillsammans lör-mån faktiskt då chrille ska ta en av sina jourlediga dagar då :) Så ärligt talat så längtar jag till den helgen om 4 veckor :) För nån av de dagarna ska vi åka till Linkping (ikea) och norrköping (bauhaus) bl.a. 
 
Idag så har vi flängt runt i stan på förmiddagen, jag hade tid hos fotvården 9.45 för att frysa klart min jäkla vårta som ja har under foten. Skjutsade mamma så hon kunde ta prover på labb, åkte till polisen för att fixa nytt körkort till mig (som de visade sig man gjorde genom att ringa transportstyrelsen) så blev de att ta passfoto på svensons foto, upp till öb va vi oxå innan lite lunch på stan för att sedan åka och beställa tid för att fixa naglarna på måndag sen blev de promenad med mamma/mormor och en fika innan vi åkte hem. Så full rulle har de varit i dag.
 
I morgon måste vi hålla oss hemma melan 11-14 för då kommer sotaren för brandinspektion. Hoppas han kommer vid 11 så man inte blir så jäkla låst... Onsdag så ska vi på återkontroll på öron med Charlie, se om de ser bättre ut efter en vecka med penicilin och örondroppar. Fick starkare penicilin denna gången då de han fick i december tydligen inte hjälpt nått. Så på onsdag borde vi få veta vad som händer om de blir nya rör i öronen eller inte...
 
I morgon den 25/2 och en månad framåt så har ja tillsammans med några andra tjejer (några kompisar) gått med på att köra en strikt månad med bra mat och mer motion så nu ska ja verkligen köra, mitt mål är minst -5kg, jag hoppas att jag ska kunna åstakomma de på en månad med inget godis.chips eller fikabröd. Ska även försöka minska på mitt lightcola intag, de kommer nog vara de svåraste då jag känner att jag är riktigt beroende av det. Men ja är nu inne på sista colan här hemma så sen är de slut, ska försöka hålla mig ifrån det till fredag kväll i allafall, kanske att man kan ta någg glas i helgen men inget innan dess. Ush vilken huvudvärk ja kommer ha, vet de redan då jag försökt tidigare :P Men vi får se om de andra ger nått resultat, några kg mindre och nåra cm i midjan skulle va kul att få bort. För funkar de så ska ja absolut fortsätta i samma riktning så är jag nog snart nere på min målvikt :)
 
Och de dagar ja inte kommer iväg till gymmet så blir de promenad och träning hemma med ex hopprep och övningar med enbart kroppen. Hoppas verkligen jag har motivationen till detta nu, sommaren kommer snart och då vill ja gärna visa mig i bikini utan att behöva skämmas över min kropp.. Hoppas att gruppen på fb ska få mig mer motiverad att fortsätta mot mitt mål. Så i morgon bitti ska ja ta alla mått, vikt och före bilder ;) Händer de nått på en månad så kanske de kommer upp före och efter bilder här :P
 
Nä nu ska ja se till så junior kommer i säng, Chrille va på väg hem nu oxå, lagom till criminal minds klockan 21 :)
/M
 
 

Ingen mer förkylning tack!!

Ifag har man haft riktiga vårkänslor, de har varit upp mot 8 grader som mest och solen har strålat hela dagen fram till att den gick ner efter fem :)

Gjorde ett träningspass när junior var lämnad på dagis, blev armar, rygg och magpass :) känner av en förkylning på väg (igen) har en på dagcentret vi är på som vi tror är smittbärare, för de som jobbat med personen är nästan ständigt förkylda.. Åh så klart är vi i den gruppen så jag åker ju ständigt på nya förkylningar hela tiden vilket inte är så jäkla kul..

Men ja hoppas de ger med sig över natten, tänkte åka och köra ett benpass i morgon men känner sig kroppen inte på topp så blir de att åka åh sola solarie i stället, var länge sen sist behöver lite färg på kroppen :)

Men ska börja dagen med att möta upp grabbarna på sjukhuset för ett besök på öron med Charlie. Se va som behövs göras för att han inte ska ha ont eller att de ska rinna ur det. Så avslutar vi med frukost på sulans innan jobb, dagis och möte ;)

Trevlig måndag!
/M 

Snart ledighet

Nu har man snart gjort sista jobbhelgen efter fem veckor med jobb varje helg. De känns nu att man inte haft nån vidare ledighet med familjen.. Nästa helg är jag helt ledig från de att jag går av fredag kl 14.00 tills jag går på torsdag veckan där på kl 14.00 nästan en hel veckas ledighet, skönt ska de bli :)

I morgon ska jag hinna träna och ev sola lite innan jag börjar jobba 14.45. Sen på tisdag när jag går av kl (då) 7.45 så ska jag och Chrille med Charlie till öronmott för att kolla hans högra öra som de rinner ur och som han har ont i titt som tätt.. De vill vi inte... 
Blir en frukost på sultans efter de med båda grabbarna innan Chrille åker till jobbet, Charlie ska till dagis en stund och jag ska på personalmöte. 

Ska hinna med ett träningspass innan jag hämtar Charlie från dagis igen. För när mitt möte är slut så äter de lunch på dagis så lika bra han får äta där så hinner ja träna oxå :)

Torsdag är de jobb igen men innan det så ska ja hinna med ännu ett träningspass och lite solning :) lika bra att komma iform nu, sommaren är snart här så dags att få bort torktumlaren till mage ;) så nog blir de lite träning denna vecka i allafall :)

Jag har ju badat i badhus tre gånger bara sen i söndags :P bra träning de med.. Jag hoppas denna vecka rullar på så min helg och ledighet kommer snabbare :)

Nu ska ja avverka 4h till innan hemgång 😴 /M

Städning och badhus

Då har man haft två dagars ledighet och med tanke på de senaste veckornas jobb så va de lite att göra här hemma. Ex antal maskiner tvätt är körda, hela huset är dammsuget och golvet är skurat, dammat övervåningen.. Ja allt som allt tog det 1,5 dag. Åh då är de i så bra skick trots katt och småbarn i hemmet :P

Kom nyss hem från badhuset med junior, hoppat, skuttat och skvätt vatten. En liten kille som hade väldigt roligt :) vi käkade i bowlinghallen efteråt och som ja anade somnade han i bilen hem. De tar på krafterna att bada :) 

Sista maskinen tvätt är igång nu, sen är de bara torktumlaren kvar.. Ska bläddra genom några träningsböcker och hitta inspiration tillträningsupplägg då jag äntligen är igång. Men måste ha ett för gymmet och ett för hemmabruk då jag inte alltid kommer iväg till gymmet då Charlie är hemma och tiden är knap. 

/M

 
jobbeli jobbeli jobb...

Sitter på jobbet och häckar, inte mycket gjort i dag inte.
Började med att damma av och tvätta en maskin tvätt men sen låg jag på soffan fram till lunch.
Hon tittade ändå på gamla tv avsnitt på sin ipad så va skulle jag göra...
Låg och halvslumrade på soffan under tiden, nu har vi fått i oss lite lunch.
 
Just nu kollar vi på reprisen av Bygglov. Alltid nått, hon ska se repriserna av 112 sen som börjar 15.00.
Skulle tro de håller på tills jag slutar så blir väl att ligga på soffan och småkolla på det oxå.
Tycker inte om sånna här dagar då man bara sitter stilla, jag är en ganska aktiv människa av mig, tycker om att ha saker att göra om de så bara är att rensa en låda el plocka lite bland saker.
Detta får mig att känna mig så lat och onyttig...
Åka hem och pyssla med nått sen så man får igång kroppen lite.
 
Jobbar bara natt en gång nu veckan som kommer.. Vilket är väldigt skönt..
Tisdag 8-17
Torsdag 14-08
Lördag 8-21
Söndag 8-21
Dock så går ju hela helgen åt ändå av att jobba.. Vilket inte är så roligt..
Men har bara två helger kvar av jobb sen har ja minst en helg ledigt :) haha..
Skönt som fan ska de bli, för nu har jag jobbat varje helg sen några veckor tillbaka och har då två kvar...
 
I morgon är ja ändå ledig, vet inte vad som ska hittas på men nått finns de nog att göra.
Har ju ett helt hem att ta hand om... kanske börja rensa lite i garaget så vi får iordning där ute oxå :)
Måste köpa två svara hyllor till från biltema så vi kan riva ner de som sitter på väggen där ute nu och få iordning som vi vill ha de. Jag har en plan i huvudet och de kommer nog blli bra :)
/M
 
 

RSS 2.0