Glad påsk

Glad påsk alla glada :) härlig fin dag, den började vi redan klockan sju här hemma då sonen tyckte de var dags att gå upp då.

Har hunnit med frukost och duschning, nu ska vi göra oss i ordning för att åka ner till mormor och morfar på påsklunch. Chrille fick åka ut på jobb de första han gjorde i dag så vi får se när han kommer hem igen, hoppas till lunch så han får i sig lite mat han med.

Men först ska jag, Charlie och Linda åka ner på stan en sväng. Vi hoppas att Lindex och hm är öppet i dag, skulle behöva ett par leggins och ev ett vitt linne om de har :)

Vad ska ni andra ha för er i påsk?
/M


Jobb i fina vädret

Jobbdag i dag, 8-21, trots lång dag så känns de inte. Har hunnit med besök in till staden, lagat lunch, varit på långpromenad men två jätte mysiga rottisar, spelat Wii och nu tar ja de lite lugnt framför Grey's Anatomy medan de är uppe hos sig.. Fixa middag om en timme.. Sen blir de lugnt fram tills man slutar..

Svägerskan Linda kommer hem i dag, hon kommer dock innan mig eftersom ja slutar så sent. Blir hem och snacka lite och mysa innan ja ska laga huvudet på kudden för att orka jobba 14-08 i morgon, men de är bra pengar när de är röd dag.

Ska visserligen åka förbi hos mor åh far innan ja åker hem, mamma köpte en träningsväska till mig i går som ja ska ha dels till jobben (nattjobb) så man får med allt men sen även när man åker till gymmet...

Åh gymmet, där har ja inte varit på två veckor igen. Jag vill dit, men ja har inte funnit tiden. Och sen har ja ont i ryggen sen två veckor tillbaka, de nästan låser sig i svanken. Men när de lugnar ner sig här om en vecka så ska ja dit :)

Nu ska ja kolla klart på tv innan maten ska lagas :)
/M


Sol och skönt väder

Fin dag i dag och då är de ju underbart att man är ledig. Nu när man börjat jobba en hel del så uppskattar man de lediga dagarna mycket mer :)

Charlie och jag började med lite sovmorgon innan vi tog på oss och tog en promenad neråt staden. Gjorde ett besök på pyssel och pynt och beställde puzzellim så ja kan göra en tavla av 3D puzzlet :) så gjorde vi även stan, vilket gick snabbt. Men Charlie han somna i vagnen, så ja skuttade upp vagnen två våningar och lyfte sedan in honom i sängen. Snart dags att vakna för honom.

Vid tre har vi tid på Volvo för att ställa om dimmljuset på höger sida. Sen blir de hem och laga middag så vi kan äta skapligt. I kväll ska ja och Chrille på bio GI Joe 2 :) ända gången vi hinner gå innan den slutar gå på bio, vi jobbar mycket nu, Chrille jobbar jour och jag sena kvällar och nätter.. Blir tuffa två veckor fram över :)

Nä dags att väcka sonen :)
/M


Fin, kall dag

Fin lördag har vi haft, dock lite kall och blåsigt till åh från. Började dagen med slapp, tog de lugnt fram till lunch då vi tog på oss och drog iväg och kollade på fotboll på stalls backe. Charlie somnade i vagnen och sov trots att ja satte in honom i bilen och tig ut honom vid maxi, sov sig genom affären och sedan i bilen ut till bie :)

Ute hos svärföräldrarna blev de middag i form av lövbiff och pommes, gott gott.. Så blev de go fika oxå framåt kvällen :) Charlie har haft jätte kul och skrattat och stojat :) famor sitta här, faffar sparka bollen <3 älskade unge..

Väl hemma fick han se vad vi köpt på maxi när han sov och de blev en riktig hit :) hittade en hel brio tågbana med eldrivet tåg, djur och massa mer för 199:- klart värt varenda krona då han älskar åh bygga.. Blev perfekt komplement till de han redan hade, nu fattas de bara lite raka bitar :) men de kommer.. Han fyller ju i sommar :)

Kollade på GI Joe nu på kvällen för att kunna ev se tvåan i veckan på bio :) nu är Chrille ute och går med Johan i de kalla vädret, själv ligger ja nerkrupen i sängen och känner hur ögonen börjar bli väldigt tunga, så med de säger jag god natt :)
/M


Full rulle i huvudet

Varit på intervju idag för BK (Burger King) som ska öppna i stan till hösten.
De kändes bra när jag gick därifrån.
 
Det var gruppintervjuer och de har ja aldrig varit på, men de va kul och intressaant.
Kom i en grupp med endast killar och de märktes för de verkade förlita sig på mig ;)
Vi fick göra gruppuppgifter och en bestod av att man skulle sälja in en produkt.
(när ja märkte att tiden drog iväg) va ja tvungen att ringa ett samtal eftersom vi hade besiktning av bilen oxå.
Samt att Charlies tid va till elva på dagis..
När ja kom tillbaka så hade ja ju hoppats på att de skulle kommit nån vart men ikke...
Till svar fick ja att vi väntade på dig :P
Aja inte mig emot då fick ju jag visa fram fötterna lite extra :)
 
Sedan när de va slut och ja kom upp till bilprovningen så fanns inte vår bil registrerad.
Fast att ja betalat in i tid för att få tiden...
Fick vänta i nästan en timme och kom ut med att höger dimmljus stod för högt.
Fixade tid på skobes så de ska fixa de och släcka 2an för 300:-
 
Sen äntligen hemma och helt slut i huvudet...
Charlie hade sovit 40 min i bilen när vi väntade på besiktningen så han ville ju inte sova nått mer.
Tog fram snabeldraken och moppen och städade av lägenheten. :)
 
Nyss pratade ja med en handläggare på AF som tyckte att ja inte skulle behöva va med i LO projektet.
(tack och lov) för de vet ja inte när ja skulle hunnit få in i mina fullproppade veckor ;)
I stället skulle ja bara va inskriven i utvecklingsgarantin så ja skulle få stämpla upp till fulla veckor :)
Mycket bättre enligt mig...
 
Nu ska vi ta på oss, posta ett brev och sen åka ner till mor och far.
Ska käka middag ihop, kyckling enchiladas beställde dem så då åkte ja på att laga maten.. :P
Annars ser kvällen lugn ut, kolla finalen i gladiatorerna och softa.
Har sista FULLA lediga helgen på 3 veckor nu..
Nästa helg (påsk) jobbar ja långfredag natten, annandagen och de andra helgerna blir att jobba hela.
Från fredagkväll-söndagkväll och lördag morgon-söndagkväll...
 
Nä ha en trevlig helg alla :)
/M
 

Papper Papper papper

Papper papper bara massa papper ÖVERALLT...
Och inte blir ja klokare av att titta på dem och läsa vad de står..
Men nån gång ska de väl ordna upp sig ;)
 
Fick en glad överraskning idag när deklarationspapprena kom :)
Trodde inte ja skulle få tillbaka så mycket, men om ja säger så att jag blev riktigt förvånad när de stod en summa på över 10 000 på pappret. Yes, underbart :) 
 
Mötet gick bra i dag oxå och man fick höra att de redan va stolta över en för hur långt ja redan kommit.
Känns ju bra ;) Får man lite extra självförtroende med att fortsätta..
 
Nu ska ja börja med att laga mat, blir pannkakor i dag.
Sambon kommer hem om en halvtimme då han fick jobba lite över och fick ta bussen hem.
Sen ska vi ställa oss och diska upp disken som vi dragit på.. :P
 
I morgon ska man på arbetsintervju (gruppintervju) men i allafall. 
Känns skönt att i allafall kommit så långt.
Sen får vi hoppas på de bästa :) 
Men nu, laga mat...
/M
 
 

Tid

Tiden springer iväg känner jag, hinner knappt med, skulle behöva fler timmar på dygnet känner jag... Började jobba 14.45 i måndags och gick av 17.00 i går eftermiddag/kväll.. Långpass och de kändes i huvudet, kroppen kunde ha kört ett pass på gymmet el två men huvudet va de segt i. Hann med ett besök hos nya chefen med att lämna uppgifter så man får lön ;) Chrille fixade så de fick varmvatten oxå.. Vi va hemma till straxt efter åtta och då somnade Charlie nästan på armen på mig när vi tagit på nattblöjan.

Idag har Charlie och jag varit lediga, sovmorgon tog vi och de va skönt :) har pysslat lite hemma, tvättat två maskiner tvätt, strukigt lite dukar och dyligt.. Sen puzzlade ja klart 3D puzzlet när Charlie sov :) så kom syrran upp en sväng när hon kom med tåget.

Chrille kom hem då skjutsade vi hem syrran och så köpte vi mat, pizza till grabbarna och tai till mig :) Hasse kom över och gjorde mig sällskap när Chrille hjälpte Johan flytta lite kartonger.

Varit en lugn dag med andra ord :) i morgon ska ja på ett möte mitt på dagen så då ska Charlie va på dagis några tim.. Annars blir de lugnt :)

Får lite ångest över att ja inte hinner till gymmet. Måste bli ändring på det men de är svårt att få in det med jobb och timing med dagis och allt.. Skärpning på det!! :)

Nu är de dags att säga god natt :)
/M


Stressig måndag

Då var de måndag igen, tycker helgen har gått sjukt fort, men då är väl allt som vanligt antar ja :P idag vankas de jobb 13 till 17 i morgon, långpass..

Ska hinna med en hel del innan ja börjar jobba, ska skjutsa mor från Volvo till jobbet, skjutsa junior till dagis. Handla lite nödvändigheter till i natt och morgondagen.. Hinna äta, packa ner de sista, åka förbi jobbet ja provjobbade på i fredags och prata med henne. Sen är de nog dags att börja jobba..

I morgon när man slutar blir de hem och få i sig mat sen ska vi med till (min nya chef) där Chrille gör ett rörjobb, jag ska lämna mitt schema till honom så han kan peta in fler tider hos dem under sommaren.. :) har en vecka som ja vill va ledig i sommar och det är vecka 31, rättvik veckan och samt att Charlie fyller den veckan :)

Nej nu är de dags att vi sätter fart.. Mycket ska hinnas med nu ;)
/M


Äntligen fredag

Då var de äntligen fredagkväll :) började dagen klockan 07.00 med provjobb, ska fundera lite under helgen, detta kändes inte helt hundra. Har ju två jobb redan och ja kommer i all fall få mer timmar på ena.

Men som sagt, fundera lite tills på måndag!! Va över hos en kompis förut på kaffe och så barnen fick leka :) städpatrullen var igång... Var mycket trevligt..

Åkte förbi affären på vägen hem för lite inköp inför kvällens middag. Blev kyckling enchiladas :) mycket gott.. Kollade på gladiatorerna och nu så hår dödligt vapen på tv. Charlie somnade precis så hoppas på lite sovmorgon i morrn.

De högg till i ryggen förut när ja lyfte ur. Charlie ur bilen. Vilket känns fortfarande i svanken, samt att de känns varje gång ja sätter ner vänsterfoten i golvet, mindre skönt. Hoppas de går över tills i morgon!!

Nu ska ja ta kväller med sambon, trevlig helg till er där ute!
/M


Liten sjukling

Har nu varit hemma sen i går, hade ledig dag i går samt att dagis va stängt pga personalutveckling. Sonen vaknade med feber, de va oväntat för han har inga andra symptom på förkylning el så.. Den gick ner en stund under dagen men mot kvällen steg den och under natten har han inte legat under 39grader. Nu är den nere på 38 så de är ju bättre..

Så en hemma dag i dag oxå med tecknat och massa saft :) Chrille kommer hem och byter av mig vid halv tre för då ska ja på möte på AF. Sen vabbar han i morgon för då har ja inskolning på ev mitt tredje jobb ;) de går bra nu..

Får hoppas att Charlie blir bättre till i helgen så vi slipper vara hemma hela helgen. Så vi kan hälsa på hos mormor och morfar och kanske farfar och farmor nått.. Men för tillfället är de slapp framför Disney som gäller :P
/M


8 Bekännelser

Tänkte anta en utmaning som Maddiie skrev på sin blogg.. Att bekänna 8 saker.. :)

1. Är otroligt kittlig under fötterna, men de är bara vissa som kan göra så ja är det.

2. Är höjdrädd när man står på en avsats och de inte finns nått att hålla sig i.

3. Jag har varit mörkrädd sen ja va liten, nu är ja de bara om ja åker själv på skogsväg/liten väg sent på kvällen.

4. Jag tror fortfarande att de var flourtabletterna man fick som liten som gjorde att jag hade mardrömmar (som ja fortfarande kommer ihåg)

5. Jag trodde traktorer och lastbilar var monster som skulle äta upp mig när ja va liten.

6. Jag älskar att bada men avskyr skögräs. Så obehagligt när de snurras runt benen.

7. Jag har fått förlossnings skräck efter att ja fick vår son. Men ja är fast besluten om att ja ska ha ännu ett barn :)

8. Jag är fast besluten om att jag ska ner till min målvikt innan ja blir gravid nästa gång :)

/M


Måndag 11/3

Måndag och ledig dag, men de kändes inte.. Charlie skulle till dagis 8.15 och så åkte jag och gjorde 1h träningspass, blev 4km på crossen under 27min. Riktigt stolt, ska öka till 5km sen och så ska ja öka i tempo.. Ska försöka klara det under 30min hade ja tänkt...

Hämtade Charlie som vanligt vid elva och så sov han middag. Då kom Hasse och såg till honom för jag hade ett ärende till ett företag för att lämna cv och presentera mig.

Vid halv fyra kom min kusin Carin över med sonen Emil och vi satt och bubblade lite. Charlie fick en fin Färjestads tröja nu till slutspelet :) så fin så enligt mig (de tyckte inte sambon) men ja fick stå it med Brynäs kläder och saker när han va liten så nu ger ja igen :)

Vi åkte och handlade och köpte en rullgardin till Charlies sovrum på jysk. Vi hade presentkort som vi fick i julas.. Blir de bättre i hals rum nu så kanske de blir en till vårt oxå, va bra pris 179:- för 140*170cm.. Kanske vi får sovmorgon på helgerna när de inte blir lika ljust som nu i Charlies rum...

Nu sover Charlie och vi kollat på film :) blir snart sängen då de blir tidig morgon i morrn.. Jag jobbar 8-18 så Charlie ska till dagis vid 7.30 tidigt för honom och så lång dag på det.. Men sen är vi lediga onsdag :) då blir de mys och sovmorgon :)

Nu ska ja kolla på filmen så ja inte missar så mycket ;)
/M


Lång jobb helg

Då är man inne på sin andra jobbdag, i går lördag så blev de 13h tillsammans med svärfar. De gick kanonbra och de verkar populärt att de är jag som kommer jobba tillsammans med dem (de vet vem ja är sen tidigare) och de är positivt. De är väldigt självgående men att man har vissa saker som ska göras och så. Detta kommer gå bra, trivs redan och 13h känns inte alls så långt.

Idag har vi varit ute på 1h promenad. De va rätt kallt, då ja bara hade leggins så när vi kom tillbaka och värmen började återkomma i låren så kliade de satan och de blev riktigt varma, röd va man med till på köpet. Så nästa gång ska extra byxor med ;) nu har vi lite paltkoma i soffan innan de är städdax :)

I morgon blir de träning på morgonen när Charlie är på dagis. Ska öka på 1km å crossen så de sammanlagt blir 4km, hopad kunna klara de runt 30 min.. :)

Saknar mina pojkar bara, Charlie han ja säga god natt till i går kväll innan han somnade hos mig. Homma mamma sa han bara :) i kväll sover han nog när ja kommer hem då de är dagis i morgon :)

Nä gott folk, åter till jobbet...
/M


Fredagsmys

Fredag i dag, den startade vi vid åtta, Charlie tog en timmes sovmorgon vilket va himla skönt. Känner mig pigg och utvilad nu på mornarna när solen strålar in genom fönstrena. Även fast klockan då bara är åtta..

Charlie hann vara gangster på morgonen då han fick tag på en bläckpenna när mamma inte såg och ritade på mammas jobbschema och på sitt eget ben, även er streck på kudden blev de. Snabb han ska vara..

Vi åt frukost tillsammans framför tecknat på tvn sen tog vi på oss och åkte iväg och köpte ägg vid stora djulö gård. Sen gjorde vi affären för lite mjölk och matbröd till helgen. Lagom hemma va de dags för mat, blev pannkakor framför master chef USA.

Charlie sov ett par timmar och då passade jag på att ta fram mitt 3D puzzel som ja köpte för en månad sen. När Charlie vaknade puzzlade han sina puzzel men ville gärna hjälpa mamma, till det sjöng han så fint, bä bä vita lamm, klappa lilla magen och mycket annat.. På de fyra timmar som ja puzzlade hann ja halva :) nu är de bara mitten (de svåraste) kvar.. Får ta de nästa veck :)

Blev Kina till middag i dag :) älsklingen va sugen på de.. Nu tittar vi på gladiatorerna och myser, i morgon väntar jobb för min del, inskolning med svärfar 13h. Åh på söndag blir de jobb oxå kanske dock inte 13h.. Men de ska bli intressant och kul...

Nä nu ska ja fortsätta kolla på gladiatorerna :)
/M


Sol sol sol

Haft en soft dag, Charlie skulle dock vakna 06.30 tyckte han, inte mamma... Men han åt sin välling framför tecknat så ja kunde ligga åh dra mig en stund.

Vi åt frukost vid nio och så gjorde vi oss i ordning för att gå ner på stan en sväng. Va soligt och fint, dock blåste de lite så de drog rakt igenom armarna då ja bara hade tröja och täckväst på mig... Men de gick an.. Fikade när vi kom hem och så tog ja tag i disken.

Blev lunch och sen en tupplur tillsammans med sonen.. Nu har sambon kommit hem oxå så nu slappar vi alla i soffan framför tecknat.. Se om sambon ska med svärfar till garaget el vad som händer i kväll..

Se hur de blir om man kommer iväg till gymmet nått i kväll, skulle vara skönt och skulle behöva det..

Planera middag nu?!? Va vi nu ska äta de är frågan!!!
/M


Jobb jobb jobb

Har nyss skrivit upp mina jobbtillfällen i almanackan och vissa veckor är de mycket jobb.. Som veckan efter påsk, då har jag ett 13h pass på annandag påsk, tisdagen jobbar ja 9h, torsdagen 13h och sen jobbar ja 32h under helgen.. Skönt med jobb, kommer va helt slut när ja är ledig ;) men de kommer bli kul :)

Nu är man i alla fall ledig till helgen. Då har ja inskolning på nya jobbet :) lördagen tillsammans med svärfar och söndagen med en annan.. Långpass bara 13h båda dagarna. Kanske kunde sluta tidigare beroende på hur mycket de va att ta in :) men ja ser fram emot de...

Nu har vi fått i oss kvällsmat i form av makaroner och bacon så nu ska ja åh junior ner till mor och far en stund när Chrille ska till en kompis :)
/M


AF möte

Sitter på AF har nyss haft information angående jobbgarantin. Väntar nu på enskilt möte med en av handläggarna, har ju lite att berätta om alla jobb och sen inyervjun ja ska på i mars.. Detta år började bra, me happy.. Nu kan vi bara hoppas på positiva besked framöver oxå :)

I och med jobb, mer ekonomi som resulterar i att vi kan ansöka om lån till att köpa hus :) de går bra nu...

Nä nu verkar de vara min tur..
/M


Roadtripp och lördagsjobb

Då har de hänt lite... Lämnade sonen hos farfar och farmor i går morsche, redan vid halv sju va vi där. Sen styrde jag och sambon bilen ända ner till allingsås.. De va riktigt fint väder, soligt och blå himmel, dock blåste de så i luften va de Inge vidare skönt.

De gick snabbare att åka ner än va sambon räknade med (senast va de snö) nu va de torr asfalt, så pass att de till och med dammade från vägen.. Stannade till i Borås och gick lite i affärer och käkade på Max då vi va tidiga.

Väl framme så gick de väldigt snabbt att tatueras. Snabbare än vi trodde de skulle ta, men vi satt och snackade lite efteråt :) styrde bilen hem runt fyra, stannade i Borås åh tankade och sen blev de ett stop i Jönköping för bensträckning och få nått litet i magen..

Vi kom in i stan vid straxt efter åtta, då köpte vi pizza/kebabtallrik.. Varken sambon el ja åt mycket då de inte smakade.. Tittade på en film och sen blev de natti natti.. Skulle dock inte druckit en sportdryck under kvällen för ja somnade inte fören efter ett..

Klockan ringde 06.30 då ja skulle jobba i dag mellan 8-17.. De är för tidigt att gå upp så dags en lördag.. Men de har gått bra, vi va på stan åh fikade och hämtade tipset.. Nu har vi nyss ätit och E ska snart se travet på tv. Då tar ja fram min bok en stund då de inte intresserar mig alls :P

När ja slutar vid 17 ska ja styra bilen direkt ut till bie för att äntligen få träffa min son ❤ mamma saknar sin plutt..
/M


RSS 2.0