Julledigt

10 min jobb återstår av detta år, sen är jag ledig fram till 2/1-2014 :) så förbaskat skönt de sk bli, känner att jag behöver det av ett år med ganska mycket helgjobb.. Slår man ut allt jobb på helger på ett år så blir de nästan 3/4 helger/månad. Men undantag för enstaka månader då jag har 2 lediga helger.. 

Inser så här i efterhand att helgerna är väldigt värdefulla när man har familj och framförallt barn. Men de får funka ett tag till, till hösten skulle jag behöva nått mer/annat för då kommer ordinarie personal tillbaka och få åker jag ner från 65% till 53% åh de ser ju inte så mycket ut så där men de är fasiken så mycket mindre och de märks då på inkomsten. 
Så ett jobb med mer tid men ändå inga helger skulle sitta mig fint.

Oj så tiden rinner iväg, nu är de straxt dax att åka hem ;) 
/M

Första julklappen, blandade känslor!!

Första julklappen om man kan kalla det så, de finns i allafall blandade känslor om den.

Så här ligger det till, i måndags den 16/12 så var jag på ögonmott. som jag alltid besöker en gång per år med min diabetes då de förstorar mina pupiller och så fotar de ögonen. De bästa med de var att förändringarna som jag hade sen innan har gått tillbaka, heja mig :) de är positivt att veta..

Men när de var klart så frågade jag sköterskan om mitt högra ögonlock som hänger mer än vanligt efter att jag haft vaglar där sen länge tillbaka, men i somras så fick ja tillbaka en och den ökar och minskar om vart annat men ögonlocket hänger nu met än vanligt. (inte många som lagt märke till det, men de stör mig) hon fotade ögat med vanlig kamera och skulle skicka det till en doktor som skulle kolla på det och bestämma vad som ska ske.

I torsdags fick jag svar från dem om att doktorn har tittat på bilderna och konstaterat att jag ska till Mälarsjukhuset där en läkare ska titta på det och eventuellt blir de operation. Känslan först var YÄY äntligen kommer jag få bort de hängande ögonlocket... Nästa känsla var en enorm orolighet då jag fick veta att blir de operation så blir det lokalbedövning, så jag kommer vara vaken och se allt de gör!!!

Har tidigare varit med om att de bara lokalbedövat när de skulle skrapa bort en vagel (på högra ögat) fast i nederkant... Och under operationen då så trodde sköterskan att jag slutat andas, men saken va den att de gör man automatiskt när någon är med en kniv vid ens ögon. Chocken släppte ex antal timmar senare och då var ja hemma hos farmor och farfar, var kanske 14-15år då.. Usch.. Minnen väcks!!

Ska absolut ha med mig någon, antingen Chrille el mamma, se vem som kan följa med och vem som vill hand om en nervös och känslomässig mig.. De skulle komma en remiss inom 3 månader, men bara för att man tycker att de kan dröja ett tag till så kommer de säkert komma en remiss tidigt i januari... Har den känslan!! 

Oj va känslomässig jg blev där ;)
/M
Resumé av året

Året börjar gå mot sitt slut, kanske man ska och resumera detta åt lite snabbt..

🔹Jag började året med nytt jobb. En deltidsanställning på 65% som personlig assistent till en tjej. 

🔹Jag fortsatte med att i april få ett extra jobb som behandlingsassistent var tredje helg. 

🔹 I juli var vi och tittade på ett hus i Bie , som slutade med att i slutet på månaden skrev vi på kontraktet och den 16 oktober fick vi nycklarna till vårat eget, första hus. Vilken otrolig känsla.

🔹 I slutet av Juli åkte vi även upp till Rättvik till Classic car week tillsammans med vår väldigt, väldigt goda vän Hasse. Och tillbringade en fantastisk vecka bland fina bilar, goda vän och familj. Samt firade vår lilla son som blev hela 3år :)

🔹 Fick ett härligt meddelande att vår släkt blivit större då min kära kusin fick en dotter. På pappas födelsedag så de är inte så svårt att missa. 

🔹 16 oktober var nycklarna i vår hand. Och flyttlasset gick av stapeln, inte nog med flytten så började vi samtidigt renovera vårat sovrum och Charlies. De blev kanon bra. Nu ligger renoveringen på is till i vår då vi fortsätter..

🔹 Vi är snart framme vid jul. Familjens högtid, en tid för vänner och familjer att samlar och ha trevligt. Julklappar är bara bonus egentligen. Man tycker de inte som barn då är de själva höjdpunkten tillsammans med Kalle ankas jul. Men nu när man själv har barn så är de inte lika viktigt längre. Så länge som Charlie får är jag glad. 

På måndag kommer min kära svägerska hem från Gbg :) då är familjen komplett med alla jag älskar mest runt mig ❤️ Familjen betyder mest, så är det.

Efter julen kommer nyår och så långt har vi inte planerat ;) de blir väl bland dem man gillar bäst. Så till alla där ute om jag inte hinner skriva innan jul...
GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!!! 
          ❄️⛄️🎅🎄🎉🎁

Snart över...

Snart är min jobbhelg på 37h över. Har varit en bra helg ochden har gått fort,.
Igår var de handling och bakning som stod på schemat.
Idag var deBowling DM så då har ja hängt i Duveholshallen större delen av dagen.
Skönt när man har saker att göra hela tiden så de går fort.
 
Imorgon ska ja upp till sjukhuset,har ögonbottenfotografering (långa oc fina ord) de förstorar mina pupiller och fotar dem och kollar sådeinte blivit några större förändringar på ögonen i och med att jag är diabetiker.
Men de brukargå fort och än så länge har de inte varit några större förändringar.
 
På tisdag är det jobb igen, då ska jag tillsammans med en kollega åka ner till Norrköping med E.
Hon ska ner och hälsa på sin bror med familj.
Tack och lov att vi åker två st med henne, nu när man inte vet hur väg laget är heller.
I somras så åkte jag ensam med henne och de var nog svårt det när man ska köra bilen samt läsa skyltar så man vet vart man ska,för där hade ja aldrig åkt tidigare.
Men det skanog gå bra..Sen jobbar jag bara fredag natten och lördag natten sen har ja semester över jul och nyår. Ända fram till den 2/1-2014. Fredag ska vi jobba två st igen för då ska vi bakaoch pyzzla..;)
Så de kommernog gå fort fram till jul nu...
 
Vad som är kvar att göra hemma är, städa, köpa julgran,köpa skinka så jag kan göra i ordning den på måndagen den 23 :) Jade va väl det,annarsärallt annat färdigt inför julen..
Kan ju få komma lite snö som liggerkvar över jul och nyår.. Så man kan åka pulka och så man fårlitejulkänsla :)
 
Nä nu ska jag avsluta de häroch packa ut lite saker i bilen såja slipper de sen när man vill hem :)
/M

Pain

Mensvärk from hell, jag skojar inte.. Fy fan, förra månaden hade jag knappt nån mens alls och denna månad känns de som allt fördubblats. Inte är man hemma heller och kan mysa ner sig i soffan under en filt utan jag är på jobbet. 

Så är de ju torsdag oxå, min dag när de gäller tv program 20.00 house 21.00 agents of shield 22.00 under the dome :) så även om jag är trött nu och lätt skulle kunna somna när hon går åh lägger sig så kan jag inte göra det då ja så klart måste se allt :P sån är jag!!

Nyss ätit här på jobbet, blev lite kvarg med krossad mörk choklad i. Mer fick jag inte i mig, ont som attan i magen :(
Lägga mig på soffan åh se om värken går över..
/M

Klagan..

Kan denna dag gå mer segt el, den gick skapligt fort fram till lunch sen vet jag inte vad som hände... Har gått super segt och man sitter nästan och somnar, finns ju ingenting att göra, skulle ju kunnat gått ut en sväng men de gillas inte så då är de bara sitta ner och rulla tummarna för nått annat kan ja inte göra...

Ikväll är det julbord, hoppas på att man hinner piggna till tills dess.. För nu känns de segt, va väl inge vidare egentligen att ha det en tisdag, dels att jag jobbat och de dagarna är sega i säg, sen kan man inte ta nått till maten för ja måste ta mig hem och de är mitt i veckan och folk jobbar.. Kul, not.. Nä nu har ja klagat färdigt för i dag!!
/M

Förändring

I en funderares tankar... Japp mina tankar.
Man ser alla förändringar som människor genomgått både på facebook och på instagram.
Man blir ju inte annat än lite avis på att alla verkar klara det.
Jag har mina mål men jag tar mig inte mot dem. Och jag vet orsakerna till att jag inte når dem...
Stress i kombination med dålig kost och för lite träning.
Men man ska ju ha motivationen till att träna, önskar att jag hade nått träningsmoment som låg på speciella tider så ja var tvungen att ta mig iväg. Som förr om åren när jag spelade fotboll och innebandy. Men de största ligger ju på kosten och det vet jag... Men jag vet inte hur jag ska göra för att förändra den...
 
Den som har tips, allt är välkommet :)
Känns så där att börja innan jul nu men då hinner jag förbereda och veta hur ja ska ta mig framåt.
Så från 1 januari ska ja börja...
Kan ju försöka med att dra ner på light colan till att börja med.
Ta bort godis, kaffebröd och andra söta saker som ändå inte är gott i längden.
Men sen då, sötsuget finns ju där...
Hur gör jag för att bli av med det?
 
Ja som sagt tips på förändrig tack!!
Trivs inte med de jag ser i spegeln just nu...
/M
 
  
 
 
 
 

Vabb

Blir lite smått trött, Charlie har åkt på feber och öroninflammation så blir att vabba nu i slutet av veckan när jag skulle ha jobbat. Saken är bara den tt vi har 3st vikarier som ska kunna hoppa in snabbt om de skulle vara nått. Men de kan aldrig när jag behöver hjälp.

Senast en torsdag då va de ingen som kunde så då fick ja lösa de och komma lite senare till jobbet. Denna gång så kan jag inte lösa de för alla runt oss jobbar och Chrille har jour denna vecka går på i morgon så han måste ju jobba. Så jag vet ärligt talat inte hur detta ska lösas.. Sen är de ju lite svårt att sitta i telefon när man har en son som är hängig.. Borde ju ha någon som fixar de där åt oss när de är någon som måste vara hemma el ledig!!

Så inget julbord för mig i dag, blir åh vara hemma åh ta hand om junior. Har kommit in i stadiet där de är kul att baka igen, i förrgår blev de lussebullar, i går blev de matbröd, se va de blir i dag ;)
/M

Sjukling

Min lediga vecka går åt till att krya på sonen som har feber och ev öroninflammation. Så klart att han ska råka ut för det när röret är ute ur örat, så nu väntar vi på att VC ska ringa upp 13.20 så får vi se vad vi ska göra.. 

Men med en ledsen och gnällig son så är det verkligen svårt att göra nått annat än att sitta med honom i soffan. Inte nog med det så pissade finix i charlies sackosäck, han som aldrig gjort de utanför lådan tidigare. Vad kommer här näst.. 

Behöver komma ut i kväll för nu har jag varit inne för länge. 
/M


RSS 2.0